Palmela 25K: Magali ongelukkig onderuit na een sterke wedstrijd

Hallo iedereen,

Vandaag stond de eerste ronde van het 25K tornooi in Palmela (Portugal) op het menu. Ik kreeg meteen een zware loting voorgeschoteld met de Britse Sarah Beth Askew en wist dus dat ik een hoog niveau moest halen om te kunnen winnen. Naast mijn sterke opponente waren er echter nog enkele randfactoren waar ik rekening mee diende te houden.

Zo stond er eerst en vooral erg veel wind, wat het moeilijk maakte om mijn geliefkoosde spel te spelen: agressief en aanvallend tennis. Daarnaast was hardcourt de ondergrond vandaag, terwijl ik gewoon was aan gravel de laatste weken. Deze omschakeling van ondergrond vergt natuurlijk altijd even aanpassing. Toch wilde ik vooral focussen op mezelf en er vol tegenaan gaan!

Het ritme en de intensiteit van de wedstrijd lag dan ook van bij aanvang erg hoog met uitstekend tennis langs beide kanten. Ik verloor een slopende eerste set met 7-6. Vervolgens moest ik ook in de tweede set na een ultra spannende strijd het onderspit delven met eveneens 7-6.

De wedstrijd werd vandaag echt beslist op de kleinste details. De cruciale punten kon ik vaak net niet over de streep trekken. Dit had echter deels te maken met enkele wel zeer opmerkelijke beslissingen van de scheidsrechter. Een bal al dan niet binnen maakt in een wedstrijd als vandaag, waar details cruciaal zijn, een hemelsbreed verschil. Toch ben ik zeer tevreden met het niveau dat ik haalde en kijk ik uit naar de volgende krachtmetingen om te laten zien wat ik in mijn mars heb! Na vandaag ben ik er nog meer van overtuigd dat op de korte termijn de cruciale momenten in een wedstrijd in mijn voordeel zullen uitdraaien.

Tot snel!

Groetjes Magali.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *