Porto (25K): ” Een zeer leerrijke en positieve ervaring”

Hallo iedereen

Vandaag moest ik normaal aantreden in zowel het enkel- als het dubbelspel. Jammer genoeg was mijn medespeelster geblesseerd en waren we genoodzaakt om verstek te geven in het dubbeltornooi. Onze halve finale ging dus niet door. Dat is natuurlijk erg zuur gezien onze uitstekende prestaties de afgelopen dagen. We zaten echt in de goede flow en hoopten stiekem om de eindzege binnen te halen.

Sterke en ervaren opponente in het enkelspel

In het enkelspel was mijn tegenspeelster de ervaren Pemra Özgen. Deze Turkse is met haar 33 lentes één van de ouderdomsdekens op dit tornooi en was ook het eerste reekshoofd. Zij is een favoriet voor de eindzege en dat is niet toevallig want ze staat op positie 190 op de WTA-ranking. Ik wist op voorhand dan ook dat ik een absoluut topniveau moest halen om deze klus te klaren.

Ik begon ook zeer sterk aan de wedstrijd en kwam 3-1 voor in de eerste set. Het werd zelfs bijna 4-1 maar uiteindelijk kwam ze terug tot 3-2. Ondanks het feit dat ik een erg hoog niveau haalde kon ik deze set toch niet binnenhalen want uiteindelijk werd het 6-4. Ook de tweede set verloor ik met 6-4 maar ik houd toch een uitstekend gevoel over aan mijn wedstrijd. Ik speelde agressief tennis maar mijn opponente was tactisch heel sterk en haalde voortdurend het tempo uit de wedstrijd. Ze sprak haar ervaring natuurlijk aan en deze match werd uiteindelijk beslist op de kleinste details.

Als ik in de toekomst meer wedstrijdritme kan opdoen tegen speelsters van dit niveau zal ik daar ongetwijfeld de vruchten van plukken. Pemra Özgen won dit seizoen al ettelijke 25K-titels dus is het absoluut geen schande om van haar te verliezen. Ik heb belangrijke zaken geleerd en zal ongetwijfeld deze elementen meenemen in mijn toekomstige wedstrijden.

Vanavond vertrek richting België

Met een halve finaleplaats in het dubbelspel en twee uitstekende wedstrijden in het enkel kan ik terugblikken op een knap tornooi. Ik heb opnieuw belangrijke stappen vooruit gezet en opnieuw wedstrijdritme opgedaan op hoog niveau. Vanavond keer ik terug naar België om mij voor te bereiden op de rest van het seizoen. Zo zal ik volgende week een 25K tornooi in Engeland spelen. De week erna speel ik op Belgische bodem het 25k tornooi in Koksijde. Daar kijk ik natuurlijk enorm naar uit!

Tot snel,

Groetjes Magali

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *