Woking (25k): tweemaal succes voor Magali!

Hallo iedereen,

Ik moest de afgelopen dagen zowel in het enkel- als het dubbelspel aantreden in het Engelse Woking (25k). Na enkele opeenvolgende tornooien heb ik het gevoel dat mijn niveau de hoogte in gaat. Ik probeer veel te leren en elk moment te benutten om mijzelf te verbeteren. Ik hoop hier in Engeland dan ook een mooi tornooi te spelen!

Weersomstandigheden teisteren eerste ronde van het enkelspel

Mijn eerste wedstrijd in het enkelspel stond eigenlijk eergisteren op het programma. Ik moest het daarin opnemen tegen thuisspeelster Alicia Barnett. Door de gure weersomstandigheden met veel wind en regen had ik mij echter niet volledig kunnen opwarmen. Ik begon dan ook matig aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Net op het moment dat ik in mijn ritme kwam begon de regen echt met bakken uit de hemel te vallen. De wedstrijd moest dan ook noodgedwongen gestaakt worden bij een 1-2 achterstand.

Daarna hebben wij de hele dag gewacht om de wedstrijd te kunnen hervatten, maar steeds wanneer de hemel leek op te klaren, begon het opnieuw te regenen. Hierdoor werd de match met een dag uitgesteld. Ik koos er dan ook voor om mij de volgende dag heel vroeg naar de club te begeven en intensief op te warmen zodat ik niet voor verrassingen kon komen te staan. Dit loonde vrijwel meteen want op die manier kon ik met agressief en aanvallend tennis de eerste set met 6-2 naar mij toetrekken.

Ondanks het feit dat de wind zijn rol speelde, slaagde ik en mijn opponente er toch in om uitstekend tennis te spelen. In een hoogstaande 2de set kon ik met 6-4 het laken naar mij toetrekken. Ik merkte op dat ik op de beslissende momenten telkens de juiste keuzes wist te maken. Het vertrouwen dat ik de afgelopen tornooien bij momenten miste, was vandaag zeker aanwezig. Hopelijk kan ik dit niveau aanhouden.

Zege in het dubbelspel na slopende match

Ook in het dubbelspel konden we gisteren na een zeer intensieve wedstrijd de zege behalen. Wij wonnen in 2 sets met telkens 7-5 en stonden ruim 2 uur op de baan. Mijn medespeelster had het bij momenten moeilijk maar over mijn eigen niveau ben ik zeer tevreden. Geen ‘Brexit’ voor mij dus en hopelijk is dit de voorbode van een mooi tornooi!

Vandaag speel ik in het enkelspel in de 2de ronde tegen het 6de reekshoofd. Ook in het dubbelspel staat vandaag een wedstrijd op het menu, en deze tegen het eerste reekshoofd! Hopelijk ben ik voldoende gerecupereerd na mijn zware wedstrijden van gisteren. Ik moet vooral focussen op mijzelf en op de beslissende momenten de kalmte bewaren. Het vertrouwen is in ieder geval aanwezig om een mooi resultaat te boeken!

Groetjes,

Magali.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *