Koksijde (25K): Magali rijgt de successen aan elkaar in het enkel- en dubbelspel!

Hallo iedereen,

Deze week staat het tornooi in Koksijde op het programma waar ik zowel in het enkel- als het dubbelspel zal aantreden. Ik keek eigenlijk al een hele tijd uit naar dit tornooi omdat het altijd fijn is om in België te spelen. Het tornooi in Koksijde is ook een uitstekend georganiseerd tornooi waar sterke speelsters actief zijn. Ik wil dan ook het beste van mezelf geven en zo ver mogelijk geraken.

Regelrechte stunt in de 2de ronde van het dubbelspel

Onze eerste wedstrijd (eergisteren) wonnen we overtuigend in 2 sets met telkens 6-1. Onze 2de wedstrijd beloofde echter een loodzware klus te worden. We moesten het daarin opnemen tegen het eerste reekshoofd (Valeriya Strakhova en Andrea Gamiz), die beiden over een mooie ranking beschikten in het dubbelspel. Voor mijn medespeelster was het haar eerste wedstrijd op een 25K tornooi dus we wisten dat het een zeer moeilijke opdracht zou worden.

Tegen alle verwachtingen in wisten we de wedstrijd echter te winnen in een ‘supertiebreak’! Het was een hoogstaande wedstrijd met sterk tennis langs beide kanten. Ik tenniste met veel vertrouwen en maakte enkele beslissende punten. Dit was echt een uitzonderlijke prestatie van ons als team en we zijn super tevreden met ons tornooi tot dusver. Nu spelen we vrijdag totaal onverwacht de halve finale in het dubbelspel en ik denk dat we vooral moeten genieten van al wat nog komt. We hebben echter vertrouwen in onszelf en zijn vastbesloten om ons sprookje nog wat langer te laten duren.

Met uitstekend tennis door naar de 2de ronde in het enkelspel

In de eerste ronde van het enkelspel moest ik het opnemen tegen de Duitse Lisa Matviyenko. Ondanks het feit dat ik pas sinds maandag actief ben op gravel, had ik geen aanpassing nodig. Normaal is een andere ondergrond altijd even wennen maar dat was deze keer niet het geval. Ik begon met agressief, aanvallend tennis aan de eerste set en bij een 4-3 stand kwam ik volledig los. Vooral aan het net speelde ik bij vlagen uitstekend. Uiteindelijk kon ik nog enkele mooie punten scoren en zo de eerste set binnenhalen met 6-3.

De 2de set verliep iets moeizamer. De spanning liep op omdat ik in mijn thuisland natuurlijk absoluut wil uitblinken. Ik kwam op een gegeven moment zelfs achter, maar op de juiste momenten kon ik het laken dan toch naar mij toetrekken. Vooral het laatste game, dat ik overtuigend kon winnen, geeft mij enorm veel vertrouwen voor de rest van het tornooi. Ik speel zo dadelijk mijn 2de wedstrijd in het enkelspel. Ik zal het daarin opnemen tegen het derde reekshoofd en ben heel benieuwd naar deze partij. Het zal een moeilijke wedstrijd worden maar onze partij in het dubbelspel maakte nog maar eens duidelijk dat in tennis alles mogelijk is!

Bedankt aan de talrijk opgekomen fans!

Het tornooi loopt super momenteel en ik hoop natuurlijk zo ver mogelijk te geraken. Toch wil ik zeker de vele supporters bedanken die aanwezig waren bij mijn wedstrijden. De steun die zij mij geven, op de soms moeilijke momenten, is onbetaalbaar en doet mij veel plezier. Dit maakt het tennis alleen nog leuker en motiveert mij natuurlijk nog meer om het beste van mezelf te blijven geven. Ik kijk enorm uit naar het vervolg!

Groetjes Magali

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Koksijde (25K): Magali rijgt de successen aan elkaar in het enkel- en dubbelspel!”