Koksijde (25k): Magali verwent het thuispubliek en stoomt door na thriller

Hallo iedereen!

Vandaag moest ik het opnemen tegen mijn landgenote Marie Benoit. Zij was het derde reekshoofd dus ik wist dat het niet evident ging zijn om de overwinning te pakken. Ik heb echter de voorbije dagen veel vertrouwen opgedaan tijdens mijn enkel- en dubbelwedstrijden waardoor ik toch geloofde in een goede afloop. Ik geniet daarnaast met volle teugen van de talrijk opgekomen supporters en de volle tribunes. Spelen in deze atmosfeer geeft mij telkens enorm veel energie!

Zij sloeg op de cruciale momenten genadeloos toe

Ik begon de eerste set uitstekend en had meteen het goede gevoel te pakken. Bij een 2-2 stand begon ik echter iets nerveuzer te acteren waardoor ik enkele punten te gemakkelijk liet wegglippen. Ik moet wel toegeven dat mijn opponente geweldig tennis speelde en dat zij de eerste set terecht won met 6-3. Zij maakte heel weinig fouten en sloeg op de cruciale momenten genadeloos toe. Toch zat mijn gevoel goed en voelde ik dat er nog mogelijkheden waren om het tij te doen keren.

De 2de verliep in eerste instantie gelijk opgaand, maar plots kantelde het spel in mijn voordeel. Ik haalde een ontzettend hoog niveau en kon telkens de beslissende games binnenhalen. Ik won de 2de set uiteindelijk met 6-4 en mijn vertrouwen kreeg opnieuw een boost. Ik wist dat ik uiterst geconcentreerd moest blijven spelen en al mijn kansen moest grijpen in de derde set.

Na een absolute thriller kon ik het laken naar mij toetrekken

De derde set verliep net zoals de tweede gelijk opgaand maar plots leek de wedstrijd (opnieuw) te kantelen, ditmaal in het voordeel van mijn tegenstander. Zij haalde 2 belangrijke punten binnen na fantastisch tennis van haar kant. Plots stond ik 5-2 in het krijt ondanks het feit dat ik eveneens een erg hoog niveau haalde. Een heel belangrijk gegeven voor mij was echter het aanwezige geloof in een ommekeer. In mijn hoofd bleef ik herhalen dat dit MIJN wedstrijd was en dat ik die kost was het kost naar mij zou toetrekken.

De wedstrijd kantelde nogmaals en ik haalde misschien wel mijn beste niveau ooit. Ik bleef voor elke bal vechten en kon zo terugkeren in de wedstrijd. Zo werd het 5-3, daarna 5-4 en zelfs 5-5… In tegenstelling tot vorige tornooien kon ik de stress nu wel onder controle houden en uiteindelijk na een absolute thriller de zege binnenrijven. Ik ben super tevreden met het niveau dat ik haalde en de mentale rust die ik kon vinden op de doorslaggevende momenten. Dit bewijst opnieuw dat ik stappen vooruit blijf zetten!

Rust nemen en vooruitkijken

Het is natuurlijk al een zware week geweest maar ik ben ontzettend tevreden met mijn tornooi tot dusver. Zowel in het enkel- als in het dubbelspel haalde ik een zeer hoog niveau. Hopelijk blijft dit sprookje nog even duren. Ik ga er alleszins alles aan doen om elke wedstrijd te blijven winnen! Ik wil nogmaals alle supporters bedanken voor hun steun. Morgen moet ik opnieuw vol aan de bak maar eerst wil ik toch even genieten van mijn knappe overwinning vandaag (en deze van de afgelopen dagen).

Groetjes Magali.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *