Tornooi Porto (25K): “Magali stoot door naar de 2de ronde!”

Hallo iedereen,

Vandaag moest ik het opnemen tegen de Zwitserse Lisa Sabino in Porto. De omstandigheden om te tennissen zijn hier in Portugal niet ideaal. Dit heeft echter niks te maken met het weer, want in tegenstelling tot de loden hitte in België, bedraagt de temperatuur hier rond de 20 graden. De moeilijke omstandigheden vloeien vooral voort uit de gebrekkige organisatie van het tornooi zelf. De banen op de hoofdclub zijn bijvoorbeeld nog steeds niet volledig wedstrijdklaar…

Onderscheid vrouwen- en mannentennis

Hierdoor moet ik voortdurend wisselen van club en ben ik telkens verplicht om op een totaal andere ondergrond te spelen. De ene keer moet ik indoor trainen, de volgende keer is het opnieuw outdoor. Dit maakt het natuurlijk niet makkelijk om optimaal te presteren. Het is vooral jammer omdat ik opmerk dat enkel de vrouwen met deze omstandigheden worden geconfronteerd. Er is hier zowel een vrouwen- als mannentornooi en de mannen mogen wel telkens op de beschikbare banen van de hoofdclub tennissen. Van een tornooi op dit niveau mag toch beter verwacht worden…

Vandaag moest ik zelfs onverwacht nog 60 kilometer reizen om mijn wedstrijd te spelen. Daarnaast was er een hoogteverschil van 400 meter met de locatie waar we voordien trainden/speelden. Hierdoor vlogen de ballen bij momenten werkelijk alle kanten uit wat het voor mij en mijn tegenstandster onmogelijk maakte om hoogstaand tennis te spelen.

Heel tevreden met het resultaat

Ondanks deze vervelende situatie kon ik mijn wedstrijd toch winnen in 2 sets (met telkens 6-3). Hier ben ik uiteraard heel tevreden mee. Ik heb het vandaag vooral slim aangepakt en heb mij aangepast aan deze vervelende tennisomstandigheden. Morgen zal ik zowel in het enkel- als in het dubbelspel aantreden. Telkens zal ik het moeten opnemen tegen het eerste reekshoofd dus het zal ongetwijfeld opnieuw een lastige dag worden. Hopelijk kan ik de overwinning in beide wedstrijden opnieuw naar me toetrekken. Tot morgen!

Groetjes Magali

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Tornooi Porto (25K): “Magali stoot door naar de 2de ronde!””